Indické kuře se zeleným kořením - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické kuře se zeleným kořením
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49717 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
5 ks | Chilli paprička zelená |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kávová lžička | Garam masala |
125 ml | Jogurt bílý |
200 ml | Koriandr čerstvý |
1 kg | Kuřecí maso vařené |
200 ml | Máta |
1 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
90 g | Ořechy Kešu |
2 polévková lžíce | Pasta česneková |
2 polévková lžíce | Pasta zázvorová |
1 kávová lžička | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 15g |
---|---|
Cholesterol | 3,0mg |
Draslík | 512,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 23,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Máta, Olej slunečnicový, Ořechy Kešu, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Kuřecí maso vařené, Pasta zázvorová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indické kuře se zeleným kořením postup přípravy receptu:
1 | Smícháme sůl, mleté chilli, masalu a citronovou šťávu. Ve vzniklé marinádě obalíme nakrájené kuřecí. |
2 | Lístky máty a koriandru zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Zelené papričky zbavíme stopek a opláchneme pod tekoucí vodou. |
3 | Do jogurtu přidáme zelené papričky, kešu a lístky koriandru a máty. Jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu přidáme ke kouskům kuřete. Vše důkladně zamícháme, přilijeme olej a znovu zamícháme. Vše odložíme na 10 h do lednice, aby maso nasáklo chuť. |
4 | Po vyjmutí nabodáme kuřecí na špejle a opečeme na grilu. Po vyjmutí ihned podáváme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je zelené čatní.