Jednoduchý recept

Indické kuře

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49720

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
10 ks Chilli paprička zelená
1 kávová lžička Garam masala
100 ml Koriandr čerstvý
1,5 kg Kuře
250 ml Máslo čerstvé
0,5 kg Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

44% Kalorie 868 kcal
Kilojoule 3 633kJ
2% Sacharidy 5 g
97% Tuky 72 g
16% Sodík 318 mg
86% Bílkoviny 48 g

Indické kuře postup přípravy receptu:

1

Kuře zbavíme nečistot a kůže a naporcujeme na 6 částí. Česnek rozmělníme, dokud není jemný. Zázvor zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme. Chilli papričky opláchneme, rozpůlíme a zbavíme jadérek. Rajčata nakrájíme na větší kousky. Lístky koriandru nadrobno nakrájíme.

2

V pánvi rozehřejeme máslo. Maso na něm smažíme společně s česnekovou pastou a solí. Smažíme, dokud maso nezezlátne. Následně zmírníme plamen a přikryjeme poklicí.

3

Když už je maso měkké, přidáme na pánev rajčata, zázvor, chilli papričky, chilli koření, pepř a smažíme, dokud vše nepustí tuk.

4

Kuře po osmažení ochutíme garam masalou a ozdobíme koriandrem. Ihned podáváme, přelité výpekem.

Poznámka

Použijeme asi 2cm dlouhý kousek zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept