Recept

Indické kuře s rajčatovou omáčkou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49722
Kategorie: Maso

Ingredience

1 kávová lžička Česnek
2 kávová lžička Chilli koření mleté
4 polévková lžíce Cibule
1 polévková lžíce Citronová šťáva
1 polévková lžíce Cukr krystal
1 kávová lžička Garam masala
5 polévková lžíce Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kmín drcený
2 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 kg Kuře
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
100 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Pasta zázvorová
0,5 kg Rajčata
250 ml Smetana 12% (konzumní)
2 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

53% Kalorie 1,048 kcal
Kilojoule 4 386kJ
4% Sacharidy 15 g
117% Tuky 88 g
29% Sodík 581 mg
90% Bílkoviny 50 g

Indické kuře s rajčatovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Kuře opláchneme, zbavíme nečistot a kůže. Následně jej naporcujeme na 8 částí. Utřeme česnek a smícháme ho se zázvorovou pastou, přidáme nasekanou cibuli, nadrcené zelené chilli papričky, jogurt, 1 lžičku chilli koření a špetku soli. Maso necháme ve vzniklé směsi marinovat.

2

Kuře dáme péct do předehřáté trouby a pečeme, dokud není maso téměř suché. Občas otočíme. Po vyjmutí maso osmažíme na rozpáleném oleji, potom necháme porce okapat na papírovém ubrousku.

3

V druhé pánvi rozehřejeme rozpuštěné máslo. Smícháme je se zbylou lžičkou chilli koření, omytými rajčaty, špetkou soli a cukru a necháme 15 minut vařit. Vzniklou omáčku scedíme, zalijeme smetanou a citronovou šťávou a uvedeme opět uvedeme do bodu varu.

4

Omáčku nalijeme do misek, položíme na ně kousky kuřecího masa, dochutíme masalou a ozdobíme mletým koriandrem a kmínem. Ihned podáváme.

Poznámka

1

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept