Sýrové koláčky se smetanou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Sýrové koláčky se smetanou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Kolmanova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (32%) |
ID receptu: | 49724 |
Kategorie: | Jednohubky, Kanapky, Tapas |
Ingredience
500 g | Listové těsto |
40 g | Máslo čerstvé |
10 g | Paprika mletá sladká |
1 g | Pepř černý mletý |
400 ml | Smetana na vaření |
25 g | Solamyl |
4 g | Sůl |
50 g | Sýr Čedar |
60 g | Sýr Ementál (Primátor) |
4 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 338,4mg |
Draslík | 84,1mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,2mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Paprika mletá sladká, Sůl, Sýr Čedar, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Listové těsto, Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Smetana na vaření, Solamyl, Sýr Ementál (Primátor) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Sýrové koláčky se smetanou postup přípravy receptu:
1 | Listové těsto vyválíme na středně silný plát, ze kterého skleničkou vykrajujeme malé koláčky. Plech vysteleme papírem na pečení, na něj vyskládáme koláčky, potřeme je rozkvedlaným vejcem, strouhaný ementál nasypeme podél okrajů tak, abychom vytvořili zvýšený okraj. Plech vložíme do vyhřáté trouby a pečeme přibližně 15 minut. Mezitím si připravíme náplň. Solamyl rozmícháme ve smetaně, nalijeme do rendlíku, osolíme, opepříme, přidáme mletou papriku a žloutky a důkladně promícháme. Rendlík postavíme na oheň a pomalu zahříváme. Stále mícháme, až vznikne hladký krém. Nesmí projít varem, žloutky by se srazily. Do krému vmícháme máslo, strouhaný čedar, promícháme, až se máslo roztaví, odstavíme. |
2 | Krém necháme vychladnout, naneseme na vychladlé koláčky a podáváme. |