Kachna speciál - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 95 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachna speciál
Celkový čas: | 95 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 65 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49726 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
550 g | Cukr krupice |
1 ks | Kachna domácí |
1 polévková lžíce | Koření Steak 7 pepřů |
30 ml | Omáčka Hoisin |
800 g | Omáčka sójová |
2,5 l | Voda pitná |
Omáčka | |
---|---|
2 ks | Chilli paprička zelená |
3 polévková lžíce | Med včelí |
80 ml | Omáčka Hoisin |
1 polévková lžíce | Pepř sečuánský |
150 g | Tamarindová pasta |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 124g |
---|---|
Cholesterol | 0,8mg |
Draslík | 30,0mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,9mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Omáčka Hoisin, Voda pitná, Med včelí, Omáčka Hoisin mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Koření Steak 7 pepřů, Omáčka sójová, Chilli paprička zelená, Pepř sečuánský, Tamarindová pasta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kachna domácí nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kachna speciál postup přípravy receptu:
1 | Kachnu důkladně očistíme, pod studenou tekoucí vodou opláchneme. Potom ji po délce rozřízneme na dvě půlky. Rozpůlenou kachnu vložíme do většího hrnce, kam přidáme sojovou omáčku, přisypeme cukr, omáčku hoisin, koření sedmi druhu a vše zalijeme vodou. Kachna musí být v hrnci celá ponořená. Pod poklici na silném ohni přivedeme k varu, povaříme ještě 15 minut. Ve vaření pokračujeme dalších 45-50 minut, ale při nízké teplotě. Uvařenou kachnu vybereme z hrnce, obereme maso od kostí a nakrájíme na tenké plátky. |
2 | Příprava omáčky: Z omáčky sebereme tuk, odebereme 3 dl, které dáme do kastrůlku. Přidáme do ní temarindonovou pastu, med, přilijeme omáčku hosin, nasekané chilli papričky, nakonec vsypeme sečuánský pepř. Všechny suroviny vaříme za občasného míchání na slabém ohni až do zahoustnutí omáčky. Přibližně 20 minut. |
3 | Plátky masa rozložíme podle porci na jednotlivé talíře, vedle přidáme omáčku a jídlo s vhodnou přílohou podáváme. |
Poznámka
Takto připravenou kachnu podáváme jako hlavní teplé jídlo. Vhodnou přílohou jsou smažené nudle.