Indické kořeněné polosuché kuře - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické kořeněné polosuché kuře
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49728 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
2 ks | Cibule |
2 ks | Hřebíček |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kg | Kuře |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
0,5 kg | Rajčata |
1 ks | Skořice celá |
3 polévková lžíce | Tuk rostliný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 125,0mg |
Draslík | 618,5mg |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 1,4mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,3mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Cibule, Hřebíček, Kmín celý, Kuře, Kurkuma, Rajčata, Skořice celá mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka kukuřičná mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Tuk rostliný nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indické kořeněné polosuché kuře postup přípravy receptu:
1 | Kuře zbavíme nečistot, kůže a nakrájíme na větší kusy. Chilli koření si v misce smícháme se solí, hřebíčkem, kmínem, kurkumou a skořicí a kuře v něm obalíme. Následně jej odložíme na 2 hodiny stranou. |
2 | Rajčata zbavíme slupek a nakrájíme. Na pánvi rozpálíme tuk a kuře smažíme, dokud nám nezezlátne. Následně pánev přikryjeme poklicí a maso necháme dusit. |
3 | Když je maso měkčí, sejmeme poklici, přidáme rajčata a maso na mírném ohni vaříme, dokud nezměkne. Šťávu poprášíme kukuřičnou moukou a zamícháme. Můžeme podávat. |