Brambory zapečené se sázenými vejci - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Brambory zapečené se sázenými vejci
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 4973 |
Kategorie: | Brambory |
Ingredience
750 g | Brambory |
1 špetka | Pepř černý mletý |
50 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
5 ks | Vejce slepičí |
100 g | Vepřová uzená plec |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 330,2mg |
Draslík | 898,5mg |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 21,4mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 7,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Slanina vepřová, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pepř černý mletý, Vepřová uzená plec mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Brambory zapečené se sázenými vejci postup přípravy receptu:
1 | Brambory uvaříme v osolené vodě a rozmícháme je jako na kaši. |
2 | Slaninu drobně nakrájíme, vyškvaříme ji a přidáme jemně nakrájené uzené maso. Krátce osmahneme. Částí slaniny vymastíme zapékací mísu. |
3 | Osmahnuté maso se slaninou přimícháme k bramborám, přidáme rozšlehané vejce, osolíme a promícháme. |
4 | Směs vložíme do zapékací mísy, lžíci vytvoříme 4 jamky a do každé rozklepneme 1 vejce. Osolíme a dáme zapéci do trouby. |
Poznámka
Použijeme vařené uzené maso.