Recept

Indické grilované kuře na smetaně

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49730

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
10 ks Chilli paprička zelená
4 ks Cibule
4 ks Hřebíček
125 ml Jogurt bílý
12 g Kardamom
1 kávová lžička Kmín římský
100 ml Koriandr čerstvý
1 kg Kuře
0,3 kávová lžička Muškátový květ
1 špetka Muškátový oříšek
50 ml Máslo čerstvé
2 ks Paprika zelená
4 kávová lžička Pasta zázvorová
4 kávová lžička Pasta česneková
10 ks Pepř černý celý
4 ks Rajčata
15 g Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Zakysaná smetana
2 polévková lžíce Zázvor celý
4 ks Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 553 kcal
Kilojoule 2 315kJ
7% Sacharidy 24 g
47% Tuky 35 g
14% Sodík 286 mg
71% Bílkoviny 40 g

Indické grilované kuře na smetaně postup přípravy receptu:

1

Veškeré suché koření rozdrtíme na prášek a smícháme dohromady. Kuře omyjeme a očistíme. Následně je nakrájíme na menší kousky.

2

Na marinádu smícháme dohromady jogurt, nadrcené koření, zázvorovou a česnekovou pastu, sůl a nakrájené chilli papričky. Kuře důkladně obalíme v marinádě a necháme 12 hodin marinovat.

3

Kousky marinovaného kuřete napícháme na grilovací špejle a necháme je grilovat na pekáči v troubě. Občas je zalijeme marinádou.

4

Na pánvi si rozpálíme máslo a osmažíme na něm nadrobno nakrájenou cibuli, zázvor, zelené chilli, žampiony a papriku.

5

Když je maso ugrilované, vyndáme jej z trouby a necháme na pánvi se žampionovou směsí smažit 5 minut. Následně přidáme nakrájená rajčata a smažíme další 3 minuty.

6

Maso společně se zeleninou dáme na talíře, zalijeme smetanou, ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept