Recept

Vařený závin s uzeným a zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 49734

Ingredience

3 l Voda pitná
400 g Zelí bílé kysané
Náplň
2 ks Cibule
3 špetka Pepř černý mletý
60 g Strouhanka
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
0,5 kávová lžička Sůl
260 g Uzené maso vařené
180 g Vepřové škvarky
Těsto
600 g Brambory
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
8 dl Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

35% Kalorie 697 kcal
Kilojoule 2 917kJ
15% Sacharidy 53 g
49% Tuky 37 g
16% Sodík 327 mg
62% Bílkoviny 35 g

Vařený závin s uzeným a zelím postup přípravy receptu:

1

Náplň: Vepřové škvarky pomeleme na masovém mlýnku. Oloupané cibule drobně pokrájíme. Uzené vařené maso nakrájíme na malé kostičky, nebo ho nahrubo pomeleme. V pánvi si rozpálíme sádlo, na něm zpěníme cibuli, když začne růžovět, přidáme uzené maso, promícháme a podle chuti dosolíme a okořeníme pepřem. Krátce směs osmažíme a necháme vychladnout.

2

Těsto: Brambory omyjeme a uvaříme ve slupce doměkka. Vaříme 20 minut, poté brambory scedíme, vychladlé oloupeme a nastrouháme na jemném struhadle. Brambory v míse promísíme s většinou mouky, solí a vejci. Směs dáme na zbytkem mouky pomoučený vál a těsto dobře prohněteme. Když se nelepí, přendáme ho na pečící papír (o něco menší, než pečící plech). Na pečícím papíru z těsta vyválíme placku silnou asi 5 mm ve tvaru obdélníku.

3

Těsto posypeme strouhankou, rozetřeme po něm pomleté škvarky a maso s cibulí včetně výpeku. Pomocí pečícího papíru těsto zavineme a upravíme do závinu. Z pečícího papíru závin přeneseme na čistou navlhčenou utěrku nebo plátno. Závin zabalíme a konce dobře zavážeme provázkem. Ve větším hrnci si přivedeme k varu vodu a závin v ní vaříme pomalu 45 minut.

4

Uvařený závin rozbalíme, nakrájíme na plátky a hned podáváme s kysaným zelím.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept