Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49735

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
6 ks Hřebíček
400 g Jogurt bílý
4 ks Kardamom černý
2 kávová lžička Kmín římský
100 ml Koriandr čerstvý
5 polévková lžíce Kořeněné máslo Ghee
1 kg Kuře
60 g Mandle
0,5 l Mléko polotučné
100 ml Máta
60 g Ořechy Kešu
2 polévková lžíce Pasta zázvorová
2 polévková lžíce Pasta česneková
0,5 kg Rýže Basmati
2 ks Skořice celá
1 špetka Šafrán
2 kávová lžička Sůl
1,3 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 617 kcal
Kilojoule 2 582kJ
12% Sacharidy 43 g
49% Tuky 36 g
16% Sodík 328 mg
60% Bílkoviny 34 g

Kuře Hyderabadi postup přípravy receptu:

1

Rýži propereme a scedíme. Na pánvi necháme rozpálit 2 lžíce másla a rýži na něm smažíme, dokud nezezlátne. Osmaženou rýži následně zalijeme vařící osolenou vodou a zasypeme polovinou koření (bobkový list, kmín, celý kardamom, hřebíček, celá skořice). Když je rýže hotova, scedíme ji a odložíme bokem.

2

Kuře zbavíme nečistot a kůže a nakrájíme na 8 porcí. V rozehřátém mléce necháme rozpustit šafrán. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Zasypeme zbytkem koření a smažíme, dokud koření nezačne praskat. Následně zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a necháme smažit, dokud cibule nezezlátne. Následně smícháme cibuli s česnekovou a zázvorovou pastou, chilli a lžičkou soli. Na celé směsi následně osmažíme porce kuřete, dokud nezezlátnou.

3

Když je maso nazlátlé, zalijeme jej jogurtem a důkladně promícháme. Vše necháme povařit na mírném ohni, dokud nám maso nezměkne.

4

Zapékací mísu zaplníme polovinou rýže, zalijeme citronovou šťávou a šafránovým mlékem. Následně posypeme pokrájenými lístky koriandru, máty a na ně položíme ½ kuřecích steaků. Na ně nasypeme zbytek rýže a položíme zbytek kuřecích steaků. Přikryjeme poklicí a necháme péct 10 minut ve vyhřáté troubě. Po upečení posypeme kešu a mandlemi a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept