Kuře Hyderabadi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kuře Hyderabadi
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49735 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
6 ks | Hřebíček |
400 g | Jogurt bílý |
4 ks | Kardamom černý |
2 kávová lžička | Kmín římský |
5 polévková lžíce | Kořeněné máslo Ghee |
100 ml | Koriandr čerstvý |
1 kg | Kuře |
60 g | Mandle |
100 ml | Máta |
0,5 l | Mléko polotučné |
60 g | Ořechy Kešu |
2 polévková lžíce | Pasta česneková |
2 polévková lžíce | Pasta zázvorová |
0,5 kg | Rýže Basmati |
1 špetka | Šafrán |
2 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Sůl |
1,3 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 40g |
---|---|
Cholesterol | 124,1mg |
Draslík | 686,5mg |
Vláknina | 18g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,4mg |
Vitamín E | 3,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli koření mleté, Cibule, Citronová šťáva, Hřebíček, Jogurt bílý, Kmín římský, Koriandr čerstvý, Kuře, Mandle, Máta, Ořechy Kešu, Skořice celá, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kardamom černý, Kořeněné máslo Ghee, Mléko polotučné, Pasta zázvorová, Rýže Basmati, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kuře Hyderabadi postup přípravy receptu:
1 | Rýži propereme a scedíme. Na pánvi necháme rozpálit 2 lžíce másla a rýži na něm smažíme, dokud nezezlátne. Osmaženou rýži následně zalijeme vařící osolenou vodou a zasypeme polovinou koření (bobkový list, kmín, celý kardamom, hřebíček, celá skořice). Když je rýže hotova, scedíme ji a odložíme bokem. |
2 | Kuře zbavíme nečistot a kůže a nakrájíme na 8 porcí. V rozehřátém mléce necháme rozpustit šafrán. V pánvi rozpálíme přepuštěné máslo. Zasypeme zbytkem koření a smažíme, dokud koření nezačne praskat. Následně zasypeme nadrobno nakrájenou cibulkou a necháme smažit, dokud cibule nezezlátne. Následně smícháme cibuli s česnekovou a zázvorovou pastou, chilli a lžičkou soli. Na celé směsi následně osmažíme porce kuřete, dokud nezezlátnou. |
3 | Když je maso nazlátlé, zalijeme jej jogurtem a důkladně promícháme. Vše necháme povařit na mírném ohni, dokud nám maso nezměkne. |
4 | Zapékací mísu zaplníme polovinou rýže, zalijeme citronovou šťávou a šafránovým mlékem. Následně posypeme pokrájenými lístky koriandru, máty a na ně položíme ½ kuřecích steaků. Na ně nasypeme zbytek rýže a položíme zbytek kuřecích steaků. Přikryjeme poklicí a necháme péct 10 minut ve vyhřáté troubě. Po upečení posypeme kešu a mandlemi a můžeme podávat. |