Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49737
Kategorie: Maso

Ingredience

0,5 kg Brambory vařené
1 kávová lžička Chilli koření mleté
2 kávová lžička Citronová šťáva
1 kávová lžička Garam masala
0,5 kg Kapr obecný
100 ml Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Mléko polotučné
1 kávová lžička Pasta česneková
1 kávová lžička Pasta zázvorová
250 ml Strouhanka
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vejce slepičí
5 ks Chilli paprička
100 ml Olej rostlinný
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 609 kcal
Kilojoule 2 547kJ
17% Sacharidy 60 g
34% Tuky 26 g
52% Sodík 1 g
60% Bílkoviny 34 g

Indické rybí placky postup přípravy receptu:

1

Kapra uvaříme v mírně osolené vodě. Následně jej zbavíme kostí, kůže a rozmělníme jej. Rozmělněného kapra smícháme s rozmačkaným vařeným bramborem a potřeme jej máslem, zalijeme mlékem a mícháme, dokud nevytvoříme hladkou kaši. Přidáme špetku soli a okořeníme chilli, zázvorem, česnekem a masalou. Zalijeme šťávou z citronu, zasypeme nakrájenými chilli papričkami a lístky koriandru.

2

Vše důkladně promícháme. Následně si kaši rozdělíme na části, ze kterých zformujeme placičky. Rozšleháme si vejce a do misky si připravíme strouhanku. Potom v nich placky obalíme. Na pánvi rozpálíme olej a placičky do něj ponoříme. Osmahneme po obou stranách, dokud nezhnědnou. Následně je vyndáme a necháme oschnout na savém papíru. Můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept