Mátový crème brûlée s jahodami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mátový crème brûlée s jahodami
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49739 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
75 g | Cukr krupice |
4 polévková lžíce | Cukr třtinový |
160 g | Jahody zahradní |
100 g | Máta |
125 ml | Mléko plnotučné |
350 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 43g |
---|---|
Cholesterol | 467,4mg |
Draslík | 343,0mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 31,5mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 197,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Cukr třtinový, Jahody zahradní, Máta, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Smetana 33% (šlehačka) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mátový crème brûlée s jahodami postup přípravy receptu:
1 | Do rendlíku nalijeme šlehačku s plnotučným mlékem a vložíme mátu. Směs uvedeme do varu a potom ji hned na 2 hodiny odstavíme. |
2 | Do hrnce rozklepneme velká vejce, přidáme cukr krupici a šleháme, až se vytvoří hustý krém. Smetanovou směs znovu uvedeme do varu, přecedíme ji do vaječného krému a dobře promícháme. Tento základ znovu přecedíme, rozdělíme do čtyř varných misek, které vložíme do trouby předehřáté na 140 °C. |
3 | Při této teplotě krém pečeme asi 40 minut, hotový ho vyjmeme z trouby, necháme vychladnout a studený pak uložíme nejméně na 1 hodinu do chladničky. |
4 | Před podáváním posypeme povrch krému jemným hnědým třtinovým cukrem a cukr pomocí letovací pistole zkaramelizujeme. |
5 | Servírujeme ozdobené jahodami. |