Tagliatelle ze sépií s mandlemi a melounem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Tagliatelle ze sépií s mandlemi a melounem
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 45 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | repa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (20%) |
ID receptu: | 4974 |
Kategorie: | Studené předkrmy |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 ks | Majoránka čerstvá |
15 g | Mandle |
0,5 ks | Meloun cukrový |
2 polévková lžíce | Olej olivový |
1 ks | Pažitka |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 ks | Petržel - nať |
4 ks | Sépie |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 1g |
Draslík | 4g |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 90,4mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 969,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Mandle, Pažitka, Sépie, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Majoránka čerstvá, Meloun cukrový, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Tagliatelle ze sépií s mandlemi a melounem postup přípravy receptu:
1 | Nejprve očistíme sépie, chapadla nakrájíme nadrobno, těla na tenké proužky a vše důkladně propláchneme studenou vodou. |
2 | V hrnci přivedeme k varu 2litry vody s plátkem citronu a svazkem pažitky a majoránky. Po cca 5minutách odstavíme a nasypeme sépie. Po minutě slijeme, sépie přemístíme do mísy a ochutíme solí, pepřem a olejem. |
3 | Meloun rozkrojíme, odstraníme semínka a dužinu nakrájíme na větší čtverečky. Přidáme k vychladlým sépiím, posypeme mandlovými lupínky, najemno nasekanou petrželkou a dle chuti přidáme sůl a pepř. |
4 | Zakryjeme potravinářskou fólií, necháme cca 10min rozležet v chladu a podáváme. |