Rybí Hydebaradi - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rybí Hydebaradi
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49741 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 kávová lžička | Čertovo lejno |
6 ks | Chilli paprička |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Kokos čerstvý |
5 ks | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Koriandr mletý |
125 ml | Olej slunečnicový |
2 kávová lžička | Sezam - semena |
1 kávová lžička | Sůl |
2 polévková lžíce | Tamarindová šťáva |
1 kg | Treska aljašská |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 7g |
---|---|
Cholesterol | 61,7mg |
Draslík | 911,5mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 30,3mg |
Vitamín E | 10,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli paprička, Cibule, Kmín drcený, Kokos čerstvý, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Olej slunečnicový, Sezam - semena, Sůl, Tamarindová šťáva, Treska aljašská mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Čertovo lejno nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Rybí Hydebaradi postup přípravy receptu:
1 | Rybu zbavíme nečistot a naporcujeme ji. Na suché pánvi opečeme cibuli, koriandr, červené chilli, polovinu semínek kmínu, sezamová semínka a nastrouhané kokosové dužiny. Když je směs opečená, důkladně ji rozemeleme, až vznikne hustá kaše. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej, posypeme zbývajícím kmínem a špetkou assafoetidu. Na koření položíme kořeněnou kaši a důkladně osmažíme, zalijeme šťávou z tamarindu, posypeme špetkou soli. Necháme vařit cca 10 minut, následně vložíme do omáčky naporcovanou rybu a necháme péct, dokud není řádně propečená a měkká. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat. |
Poznámka
Servírujeme teplé.