Ostré rybí kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ostré rybí kari
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49743 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
5 ks | Chilli paprička zelená |
2 polévková lžíce | Fenykl čerstvý |
1 kg | Kapr obecný |
0,5 kávová lžička | Kmín drcený |
100 ml | Koriandr čerstvý |
2 kávová lžička | Kurkuma |
25 ml | Olej z hořčičných semínek |
50 ml | Rajčatová pasta |
2 špetka | Sůl |
3 polévková lžíce | Tamarindová šťáva |
400 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 5g |
---|---|
Cholesterol | 132,0mg |
Draslík | 948,4mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,8mg |
Vitamín E | 2,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Fenykl čerstvý, Kapr obecný, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Rajčatová pasta, Sůl, Tamarindová šťáva, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z hořčičných semínek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ostré rybí kari postup přípravy receptu:
1 | Kapra opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme ho nečistot a kostí. Následně ho nakrájíme na menší kusy, polijeme 2 lžícemi šťávy z tamarindu, posypeme namletou kurkumou a špetkou soli a odložíme na 10 minut bokem. |
2 | Na pánvi rozpálíme olej a rybu v něm smažíme, dokud nezhnědne. Následně do toho samého oleje nasypeme kmínu a jakmile začnou praskat, přidáme rajčatovou pastu a necháme smažit 3 minuty. Potom celou směs zalijeme vodou a uvedeme k varu. |
3 | Ochutíme mletým chilli kořením, fenyklem, zázvorem a špetkou soli. Celé důkladně promícháme a přidáme zelené chilli papričky a lžíci šťávy z tamarindu, znovu promícháme. Podle chuti osolíme. Pánev přikryjeme pokličkou a rybu necháme ve směsi podusit 15 minut. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a můžeme podávat. |