Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49743
Kategorie: Maso

Ingredience

2 polévková lžíce Chilli koření mleté
5 ks Chilli paprička zelená
2 polévková lžíce Fenykl čerstvý
1 kg Kapr obecný
0,5 kávová lžička Kmín drcený
100 ml Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Kurkuma
25 ml Olej z hořčičných semínek
50 ml Rajčatová pasta
2 špetka Sůl
3 polévková lžíce Tamarindová šťáva
400 ml Voda pitná
1 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 326 kcal
Kilojoule 1 363kJ
2% Sacharidy 5 g
22% Tuky 17 g
15% Sodík 295 mg
66% Bílkoviny 37 g

Ostré rybí kari postup přípravy receptu:

1

Kapra opláchneme pod tekoucí vodou a zbavíme ho nečistot a kostí. Následně ho nakrájíme na menší kusy, polijeme 2 lžícemi šťávy z tamarindu, posypeme namletou kurkumou a špetkou soli a odložíme na 10 minut bokem.

2

Na pánvi rozpálíme olej a rybu v něm smažíme, dokud nezhnědne. Následně do toho samého oleje nasypeme kmínu a jakmile začnou praskat, přidáme rajčatovou pastu a necháme smažit 3 minuty. Potom celou směs zalijeme vodou a uvedeme k varu.

3

Ochutíme mletým chilli kořením, fenyklem, zázvorem a špetkou soli. Celé důkladně promícháme a přidáme zelené chilli papričky a lžíci šťávy z tamarindu, znovu promícháme. Podle chuti osolíme. Pánev přikryjeme pokličkou a rybu necháme ve směsi podusit 15 minut. Ozdobíme nakrájenými lístky koriandru a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept