Recept

Čokoládové bábovičky s tofé fondánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (23%)
ID receptu: 49747
Kategorie: Dezerty a moučníky

Ingredience

200 g Čokoláda hořká
500 g Cukr krupice
220 g Máslo čerstvé
140 g Mouka pšeničná hrubá
200 ml Smetana 33% (šlehačka)
4 ks Vaječný žloutek slepičí
4 ks Vejce slepičí
2 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,069 kcal
Kilojoule 4 472kJ
33% Sacharidy 120 g
81% Tuky 61 g
3% Sodík 65 mg
24% Bílkoviny 13 g

Čokoládové bábovičky s tofé fondánem postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme tofé fondán. V malém rendlíku smícháme 30 g krupicového cukru s dvěma lžícemi vody a pomalu zahříváme. Když se cukr rozpustí, zvýšíme oheň, sirup povaříme asi 5 minut, odstavíme, cukrový sirup přelijeme do většího rendlíku a dáme na oheň. Potom přisypeme 220 g krupicového cukru, zahřejeme na 120 °C, pomalu vmícháme polovinu šlehačky a vaříme, až směs získá zlatohnědou barvu. Odstavíme z ohně, všleháme zbytek šlehačky, fondán necháme vychladnout a studený ho uložíme asi na hodinu do chladničky.

2

Na bábovičky si rozklepneme vejce a ve vodní lázni rozehřejeme nastrouhanou hořkou čokoládu s 200 g másla. Vejce spolu se žloutky a s 250 g cukru v míse šleháme, až je směs nadýchaná a světlá. Do této směsi pak opatrně vmícháme 100 g mouky a potom rozpuštěnou čokoládu s máslem. Formičky na bábovky vytřeme 20 g změklého másla, vysypeme zbylou moukou a dáme vychladit na 10 minut do chladničky. Formy potom do dvou třetin naplníme vaječnou čokoládovou směsí, doprostřed dáme půl lžíce fondánu a navrch opět směs. Vložíme je do trouby předehřáté na 180 °C, při této teplotě pečeme 10-15 minut, až bábovičky ztuhnou, a poté je necháme 3-4 minuty chladnout.

3

Ještě teplé dezerty vyklopíme na talířky a servírujeme.

Poznámka

Bábovičky se výborně doplňují s vanilkovou zmrzlinou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept