Špagety se srdcovkami a paprikami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Špagety se srdcovkami a paprikami
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 0 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 4975 |
Kategorie: | Těstoviny, noky, knedlíky |
Ingredience
1 ks | Bazalka |
1 ks | Feferony |
1 kg | Mušle srdcovky |
6 polévková lžíce | Olej olivový |
120 g | Paprika zelená |
1 ks | Petržel - nať |
500 g | Špagety, Makarony |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 71g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 234,6mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,0mg |
Vitamín E | 0,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bazalka, Feferony, Mušle srdcovky, Paprika zelená, Špagety, Makarony, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Špagety se srdcovkami a paprikami postup přípravy receptu:
1 | Srdcovky dáme do hrnce, přidáme neoloupaný česnek, 3lžíce oleje a sklenici vody a zahříváme dokud se neotevřou. Poté tekutinu ze srdcovek přefiltrujeme. |
2 | Smícháme najemno nasekanou petrželku a bazalku, půl stroužku česneku, feferonku a 3lžíce oleje a krátce podusíme se srdcovkami včetně tekutiny ve které se vařily a na kostičky nakrájenou paprikou. |
3 | Mezitím uvaříme špagety v osolené vodě al dente, scedíme, přidáme do pánve k mušlím a důkladně promícháme, aby se vše spojilo. |
4 | Ihned podáváme. Můžeme dozdobit najemno nakrájenou paprikou. |