Recept

Vařený rýžový nákyp s karamelizovanými jablky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49752

Ingredience

50 ml Calvados
250 g Cukr krupice
3 ks Jablka
300 ml Mléko polotučné
50 g Máslo čerstvé
150 g Rýže loupaná
300 ml Smetana 33% (šlehačka)
6 ks Vaječný žloutek slepičí
1 ks Vanilkový lusk
1 polévková lžíce Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 806kJ
23% Sacharidy 81 g
44% Tuky 33 g
1% Sodík 18 mg
17% Bílkoviny 9 g

Vařený rýžový nákyp s karamelizovanými jablky postup přípravy receptu:

1

Ve vyšším kastrolu s nepřilnavým povrchem svaříme mléko se šlehačkou a vanilkovým luskem, a pak na 10 minut odstavíme. Potom vrátíme na oheň, přidáme rýži a pomalu ji za občasného promíchání vaříme asi 20 minut, až se téměř všechna tekutina vsákne a rýže je měkká. Vanilkový lusk vyjmeme.

2

V misce utřeme žloutky se 150 g krupicového cukru, žloutkovou pěnu pak opatrně vmícháme do rýže a zahříváme asi 5 minut. Když rýže zhoustne, odstavíme ji, necháme mírně zchladnout a vmícháme calvados.

3

Jablka oloupeme a vykrajovátkem na meloun z nich vytváříme kuličky.

4

Zbytek krupicového cukru se lžící vody zahříváme v silnostěnné pánvi. Když cukr zkaramelizuje, přimícháme máslo a necháme ho s karamelem rozpustit. Potom přisypeme kuličky z jablek, zahříváme spolu 5-6 minut a promícháme tak, aby byly kuličky karamelem dobře obaleny.

5

Rýži rozdělíme na talíře a servírujeme ji posypanou karamelizovanými jablky a přelitou zbylým karamelem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept