Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 35 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49755

Ingredience

165 g Cukr krupice
4 ks Hrušky
130 g Mandle
35 g Mouka pšeničná hladká
130 g Máslo čerstvé
4 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 459 kcal
Kilojoule 1 922kJ
13% Sacharidy 46 g
39% Tuky 29 g
2% Sodík 45 mg
15% Bílkoviny 9 g

Hruškové bábovičky postup přípravy receptu:

1

V malém rendlíku zahříváme 125 g másla, když začne hnědnout, přes jemné síto ho přecedíme a dáme vychladnout. Velké hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostky. V silnostěnném rendlíku pak zkaramelizujeme 75 g krupicového cukru, přidáme pokrájené hrušky a 4-5 minut je zahříváme. Když se spojí s karamelem a změknou, dáme je vychladnout. Mandle oloupeme a najemno nastrouháme.

2

V míse smícháme 25 g mouky se strouhanými mandlemi a zbytkem cukru a pomalu do nich střídavě vmícháme bílky a přepuštěné máslo, až vznikne hladká mandlová hmota. Šest formiček vymažeme zbylými 5 g másla a vysypeme 10 g hladké mouky a dáme je asi na 10 minut do chladničky.

3

Mandlovou hmotu dobře promícháme s rozvařenými hruškami a touto směsí naplníme formičky do tří čtvrtin. Naplněné formičky vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a při této teplotě pečeme dozlatova asi 25 minut.

Poznámka

Při podávání můžeme bábovičky doplnit zakysanou smetanou, nebo pikantním džemem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept