Hruškové bábovičky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Hruškové bábovičky
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Gordon Ramsey |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (23%) |
ID receptu: | 49755 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
165 g | Cukr krupice |
4 ks | Hrušky |
130 g | Mandle |
130 g | Máslo čerstvé |
35 g | Mouka pšeničná hladká |
4 ks | Vaječný bílek slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 42g |
---|---|
Cholesterol | 26,0mg |
Draslík | 301,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,3mg |
Vitamín E | 5,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hrušky, Mandle, Vaječný bílek slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Hruškové bábovičky postup přípravy receptu:
1 | V malém rendlíku zahříváme 125 g másla, když začne hnědnout, přes jemné síto ho přecedíme a dáme vychladnout. Velké hrušky oloupeme, zbavíme jadřinců a nakrájíme na malé kostky. V silnostěnném rendlíku pak zkaramelizujeme 75 g krupicového cukru, přidáme pokrájené hrušky a 4-5 minut je zahříváme. Když se spojí s karamelem a změknou, dáme je vychladnout. Mandle oloupeme a najemno nastrouháme. |
2 | V míse smícháme 25 g mouky se strouhanými mandlemi a zbytkem cukru a pomalu do nich střídavě vmícháme bílky a přepuštěné máslo, až vznikne hladká mandlová hmota. Šest formiček vymažeme zbylými 5 g másla a vysypeme 10 g hladké mouky a dáme je asi na 10 minut do chladničky. |
3 | Mandlovou hmotu dobře promícháme s rozvařenými hruškami a touto směsí naplníme formičky do tří čtvrtin. Naplněné formičky vložíme do trouby předehřáté na 190 °C a při této teplotě pečeme dozlatova asi 25 minut. |
Poznámka
Při podávání můžeme bábovičky doplnit zakysanou smetanou, nebo pikantním džemem.