Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 45 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (22%)
ID receptu: 49757

Ingredience

40 g Cukr krupice
4 polévková lžíce Cukr třtinový
3 polévková lžíce Džem meruňkový
300 ml Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
150 g Panettone
300 ml Smetana 12% (konzumní)
2 ks Vaječný žloutek slepičí
2 ks Vejce slepičí
4 polévková lžíce Whisky
60 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 638 kcal
Kilojoule 2 667kJ
21% Sacharidy 74 g
45% Tuky 34 g
3% Sodík 53 mg
25% Bílkoviny 14 g

Nákyp se švestkami postup přípravy receptu:

1

Moučník panettone nakrájíme na plátky, sušené švestky bez pecek podélně na půlky.

2

Zapékací mísu mírně vytřeme změklým máslem, zbytek másla použijeme na potření plátků panettone. Potřené plátky rozložíme v misce a posypeme polovinou švestek. Vejce a žloutky ušleháme s cukrem, vešleháme smetanu s mlékem a nakonec whisky. Ušlehanou směsí přelijeme plátky panettone, rukama dobře prohněteme a hotové těsto pak necháme 20 minut rozležet.

3

Odpočinuté těsto rozprostřeme do vymazané zapékací mísy, povrch poklademe zbylými švestkami, posypeme hnědým třtinovým cukrem a mísu postavíme do pekáče s horkou vodou.

4

Pečeme dozlatova v troubě předehřáté na 180 °C po dobu 40–50 minut, po vyjmutí z trouby povrch potřeme rozehřátým meruňkovým džemem. Před podáváním moučník necháme 15 minut pomalu vychládat.

Poznámka

Při přípravě je důležité jako jednu ze surovin použít italský kynutý moučník panettone, výsledný dezert je potom nadýchaný a lehký.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept