Kapr Motihari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kapr Motihari
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 35 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49758 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Kapr obecný |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
50 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
100 ml | Olej rostlinný |
1 polévková lžíce | Pasta česneková |
1 polévková lžíce | Pasta zázvorová |
100 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
4 polévková lžíce | Tamarindová šťáva |
3 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 232,7mg |
Draslík | 624,2mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,7mg |
Vitamín E | 1,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chilli koření mleté, Citronová šťáva, Kapr obecný, Kurkuma, Olej rostlinný, Strouhanka, Sůl, Tamarindová šťáva, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Pasta zázvorová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kapr Motihari postup přípravy receptu:
1 | Rybu zbavíme nečistot, opláchneme a naklepeme. V míse smícháme polovinu zázvorové a česnekové pasty, 1,5 lžíce šťávy z citronu, chilli, kurkumu a špetku soli. Vzniklou směs naneseme na filety a necháme 30 minut marinovat. |
2 | Tamarind ponoříme na 30 minut do vody. Následně z něj vymačkáme vodu a smícháme ji se strouhankou. |
3 | Smícháme mouku, vejce, zbytek zázvorové a česnekové pasty, sůl a citronovou šťávu a vytvoříme hladké těsto. |
4 | Filety obalíme nejprve v těstíčku, následně ve strouhance smíchané s tamarindem a potom osmahneme na oleji, dokud nezezlátnou. Ihned podáváme. |