Indická kořeněná ryba - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indická kořeněná ryba
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49759 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
5 ks | Chilli paprička |
4 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
3 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Hořčice |
1 kg | Kapr obecný |
50 ml | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
2 polévková lžíce | Olej z hořčičných semínek |
1 polévková lžíce | Prášek mangový |
1 špetka | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 166,4mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,4mg |
Vitamín E | 2,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 4,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Kapr obecný, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Hořčice, Prášek mangový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z hořčičných semínek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indická kořeněná ryba postup přípravy receptu:
1 | Kapra zbavíme nečistot a nakrájíme na plátky. Poté ho posypeme solí a mletou kurkumou a pokapeme šťávou z citronu. |
2 | Dohromady zamícháme v misce mletý koriandr, nasekané červené chilli papričky, nastrouhaný zázvor, hořčici a prolisovaný česnek. Ze zelených papriček a nakrájené cibule vytvoříme pastu. |
3 | Na pánvi rozpálíme olej a rybí kousky v něm necháme osmažit, dokud nezezlátnou. Poté je vyjmeme na talíř. |
4 | Na tom samém oleji necháme 2 minuty smažit pastu z cibule a papriček, směs zalijeme vodou a zasypeme práškem z manga a dál smažíme. Do vzniklé směsi přidáme filety a pod pokličkou jemně ohřejeme. Ozdobíme lístky koriandru a můžeme podávat. |