Jednoduchý recept

Indické rybí kari

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49761

Ingredience

4 ks Brambory
1 stroužek Česnek
7 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 kg Kapr obecný
3 kávová lžička Kmín drcený
1 kávová lžička Kurkuma
1 polévková lžíce Ocet vinný
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 kávová lžička Pískavice řecké seno
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 293 kcal
Kilojoule 1 226kJ
3% Sacharidy 12 g
17% Tuky 12 g
11% Sodík 226 mg
58% Bílkoviny 32 g

Indické rybí kari postup přípravy receptu:

1

Rybu zbavíme kůže a nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Smícháme vinný ocet a kurkumu a v této směsi necháme 10 minut rybí steaky marinovat.

2

Brambory oloupeme a omyjeme. Poté je rozpůlíme a na oleji osmažíme, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a umístíme na talíř.

3

Chilli papričky, kmín, česnek, zázvor, cibuli, pískavici a kurkumu meleme, dokud nám z nich nevznikne jemná kašička. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu po obou stranách opečeme. Poté ji odložíme bokem.

4

Na stejném oleji poté osmažíme kořeněnou směs. Zalijeme dvěma šálky vody a mícháme, než nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku slijeme do pánve a necháme na ní usmažit brambory a rybí plátky. Následně přikryjeme pánev poklicí a vše necháme dusit, dokud nám maso nezměkne. Zalijeme trochou vinného octa a přidáme špetku soli.

Poznámka

Použijeme asi 2cm dlouhý kousek oloupanéo zázvoru.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept