Indické rybí kari - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické rybí kari
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49761 |
Ingredience
4 ks | Brambory |
1 stroužek | Česnek |
7 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 kg | Kapr obecný |
3 kávová lžička | Kmín drcený |
1 kávová lžička | Kurkuma |
1 polévková lžíce | Ocet vinný |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Pískavice řecké seno |
1 kávová lžička | Sůl |
200 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 12g |
---|---|
Cholesterol | 110,0mg |
Draslík | 924,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 206,4mg |
Vitamín B6 | 0,6mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 27,5mg |
Vitamín E | 1,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kapr obecný, Kmín drcený, Kurkuma, Ocet vinný, Olej rostlinný, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pískavice řecké seno mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické rybí kari postup přípravy receptu:
1 | Rybu zbavíme kůže a nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na plátky. Smícháme vinný ocet a kurkumu a v této směsi necháme 10 minut rybí steaky marinovat. |
2 | Brambory oloupeme a omyjeme. Poté je rozpůlíme a na oleji osmažíme, dokud nezezlátnou. Následně je vyjmeme a umístíme na talíř. |
3 | Chilli papričky, kmín, česnek, zázvor, cibuli, pískavici a kurkumu meleme, dokud nám z nich nevznikne jemná kašička. Na pánvi rozehřejeme olej a rybu po obou stranách opečeme. Poté ji odložíme bokem. |
4 | Na stejném oleji poté osmažíme kořeněnou směs. Zalijeme dvěma šálky vody a mícháme, než nám nevznikne hustá omáčka. Omáčku slijeme do pánve a necháme na ní usmažit brambory a rybí plátky. Následně přikryjeme pánev poklicí a vše necháme dusit, dokud nám maso nezměkne. Zalijeme trochou vinného octa a přidáme špetku soli. |
Poznámka
Použijeme asi 2cm dlouhý kousek oloupanéo zázvoru.