Recept

Grilované jehněčí po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 50 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49762

Ingredience

2 ks Cibule
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
1 kg Jehněčí maso
100 ml Jogurt bílý
0,5 kávová lžička Kardamom
0,3 kávová lžička Muškátový oříšek
2 kávová lžička Mák - semena
100 ml Máslo čerstvé
50 ml Pasta papájová
1 kávová lžička Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
1 ks Zázvor celý
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 513 kcal
Kilojoule 2 146kJ
2% Sacharidy 9 g
47% Tuky 35 g
7% Sodík 141 mg
36% Bílkoviny 20 g

Grilované jehněčí po indicku postup přípravy receptu:

1

Jehněčí maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném másle osmažíme cibuli, dokud nezezlátne. Osmaženou cibuli smícháme s česnekem, zázvorem a mákem a vytvoříme z nich jemnou kašičku. Kaši smícháme s pastou z papáji.

2

Celou směs zalijeme jogurtem, přimícháme koření a dochutíme špetkou soli. Ve směsi obalíme jehněčí kostičky a necháme je odpočinout v lednici 10 hodin. Po vyjmutí napíchneme jehněčí na grilovací jehle a grilujeme na dřevěném uhlí. Občas otočíme. Po ugrilování můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept