Grilované jehněčí po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Grilované jehněčí po indicku
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49762 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
5 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
1 kg | Jehněčí maso |
100 ml | Jogurt bílý |
0,5 kávová lžička | Kardamom |
2 kávová lžička | Mák - semena |
100 ml | Máslo čerstvé |
0,3 kávová lžička | Muškátový oříšek |
50 ml | Pasta papájová |
1 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 9g |
---|---|
Cholesterol | 155,7mg |
Draslík | 120,6mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 18,8mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,1mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Cibule, Hřebíček mletý, Jogurt bílý, Kardamom, Mák - semena, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Sůl, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Jehněčí maso, Máslo čerstvé, Pasta papájová, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Grilované jehněčí po indicku postup přípravy receptu:
1 | Jehněčí maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném másle osmažíme cibuli, dokud nezezlátne. Osmaženou cibuli smícháme s česnekem, zázvorem a mákem a vytvoříme z nich jemnou kašičku. Kaši smícháme s pastou z papáji. |
2 | Celou směs zalijeme jogurtem, přimícháme koření a dochutíme špetkou soli. Ve směsi obalíme jehněčí kostičky a necháme je odpočinout v lednici 10 hodin. Po vyjmutí napíchneme jehněčí na grilovací jehle a grilujeme na dřevěném uhlí. Občas otočíme. Po ugrilování můžeme podávat. |