Recept

Nadívané jehněčí kotlety po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49763
Kategorie: Maso

Ingredience

10 stroužek Česnek
5 ks Chilli paprička
4 ks Chilli paprička zelená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
2 polévková lžíce Cizrna
6 ks Hřebíček
0,5 kg Jehněčí maso mleté
4 ks Kardamom
2 ks Kardamom černý
1 kávová lžička Kmín drcený
50 ml Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
100 g Mandle
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Máta
3 polévková lžíce Mouka kukuřičná
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
100 g Ořechy Kešu
6 ks Skořice celá
2 kávová lžička Sůl
50 ml Tvaroh jemný
2 ks Vejce slepičí
50 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 732 kcal
Kilojoule 3 063kJ
19% Sacharidy 68 g
61% Tuky 46 g
18% Sodík 358 mg
54% Bílkoviny 31 g

Nadívané jehněčí kotlety po indicku postup přípravy receptu:

1

Cizrnu zbavíme nečistot a smícháme ji s mletým jehněčím, česnekem, černým a zeleným kardamomem, skořicí, hřebíčkem, červenou chilli papričkou, kmínem a špetkou soli. Zalijeme polovinou šálku vody a necháme vařit v hrnci, dokud jehněčí nezměkne.

2

Zalijeme máslem a zasypeme mandlemi, kešu a mletou kurkumou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, dokud se neodpaří veškerá voda. Směs sundáme z ohně a necháme vychladnout. Následně ji rozmixujeme na kaši. Umletou směs pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vejcem a důkladně prohněteme. Ze vzniklého těsta vypracujeme 7 bochánků.

3

Rozmělníme tvaroh a zasypeme jej lístky máty a koriandru a zelenými chilli papričkami. Podle chuti můžeme osolit. Směs uhněteme na těsto, ze kterého vytvoříme dalších 7 stejně velkých bochánků.

4

Masové bochánky naplníme nádivkovými bochánky a důkladně zatěsníme. Následně je obalíme v kukuřičné moučce a osmažíme na oleji, dokud nechytnou zlatavou barvu. Ihned podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept