Nadívané jehněčí kotlety po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nadívané jehněčí kotlety po indicku
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 80 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49763 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
10 stroužek | Česnek |
5 ks | Chilli paprička |
4 ks | Chilli paprička zelená |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
2 polévková lžíce | Cizrna |
6 ks | Hřebíček |
0,5 kg | Jehněčí maso mleté |
4 ks | Kardamom |
2 ks | Kardamom černý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
50 ml | Koriandr čerstvý |
0,5 kávová lžička | Kurkuma |
100 g | Mandle |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Máta |
3 polévková lžíce | Mouka kukuřičná |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
100 g | Ořechy Kešu |
6 ks | Skořice celá |
2 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Tvaroh jemný |
2 ks | Vejce slepičí |
50 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 66g |
---|---|
Cholesterol | 150,6mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 65g |
Vitamín A | 2,1mg |
Vitamín B6 | 0,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 29,3mg |
Vitamín E | 6,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 19,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Citronová šťáva, Hřebíček, Jehněčí maso mleté, Kardamom, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Kurkuma, Mandle, Máta, Olej slunečnicový, Ořechy Kešu, Skořice celá, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Cizrna, Kardamom černý, Máslo čerstvé, Mouka kukuřičná, Tvaroh jemný mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nadívané jehněčí kotlety po indicku postup přípravy receptu:
1 | Cizrnu zbavíme nečistot a smícháme ji s mletým jehněčím, česnekem, černým a zeleným kardamomem, skořicí, hřebíčkem, červenou chilli papričkou, kmínem a špetkou soli. Zalijeme polovinou šálku vody a necháme vařit v hrnci, dokud jehněčí nezměkne. |
2 | Zalijeme máslem a zasypeme mandlemi, kešu a mletou kurkumou. Na mírném plameni za stálého míchání vaříme, dokud se neodpaří veškerá voda. Směs sundáme z ohně a necháme vychladnout. Následně ji rozmixujeme na kaši. Umletou směs pokapeme citronovou šťávou, zalijeme vejcem a důkladně prohněteme. Ze vzniklého těsta vypracujeme 7 bochánků. |
3 | Rozmělníme tvaroh a zasypeme jej lístky máty a koriandru a zelenými chilli papričkami. Podle chuti můžeme osolit. Směs uhněteme na těsto, ze kterého vytvoříme dalších 7 stejně velkých bochánků. |
4 | Masové bochánky naplníme nádivkovými bochánky a důkladně zatěsníme. Následně je obalíme v kukuřičné moučce a osmažíme na oleji, dokud nechytnou zlatavou barvu. Ihned podáváme. |