Indické jehněčí s cizrnou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické jehněčí s cizrnou
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49764 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
10 ks | Chilli paprička |
10 ks | Chilli paprička zelená |
4 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Citronová šťáva |
1 kg | Cizrna |
1 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kg | Jehněčí maso mleté |
50 ml | Kari listy |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
100 ml | Kokos - mletý (Kopra) |
50 ml | Koriandr čerstvý |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
1 kávová lžička | Kurkuma |
4 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
50 ml | Olej z hořčičných semínek |
1 kávová lžička | Sůl |
300 ml | Voda pitná |
2 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 76,8mg |
Draslík | 451,1mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 9,4mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 39,2mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 18,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli paprička, Cibule, Citronová šťáva, Jehněčí maso mleté, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Koriandr mletý, Kurkuma, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Cizrna, Garam masala, Kari listy, Kokos - mletý (Kopra), Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z hořčičných semínek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Indické jehněčí s cizrnou postup přípravy receptu:
1 | Oloupeme a nasekáme najemno dvě cibule. Smícháme je společně s nakrájenými zelenými chilli papričkami a polovinou lístků koriandru a mletým masem. Důkladně prohněteme a osolíme. |
2 | Na suché pánvi necháme pražit ½ červených chilli papriček, kmín a mletý koriandr. Celou směs nadrtíme a umístíme do misky. Ve větším hrnci necháme opražit cizrnu, kterou zalijeme půlkou šálku vody, přidáme kurkumu, garam masalu a špetku soli a vše uvedeme k bodu varu a vaříme. |
3 | V kastrůlku si rozpálíme olej. Na rozpáleném oleji následně lehce osmahneme bobkový list, nakrájenou zbylou cibuli a zázvor. Zalijeme směsí z hrnce, zbytkem vody, posypeme mletým kokosem a uvedeme k varu. Z mletého masa zhotovíme kuličky, které vložíme do kastrůlku, okořeníme a zalijeme máslem. Vše necháme vařit 15 minut. Maso vyjmeme, naservírujeme na talíře, zalijeme citronovou šťávou a ozdobené kari listy můžeme podávat. |