Recept

Indické jehněčí s cizrnou

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49764
Kategorie: Maso

Ingredience

2 ks Bobkový list
10 ks Chilli paprička
10 ks Chilli paprička zelená
4 ks Cibule
2 polévková lžíce Citronová šťáva
1 kg Cizrna
1 kávová lžička Garam masala
0,5 kg Jehněčí maso mleté
50 ml Kari listy
1 kávová lžička Kmín drcený
100 ml Kokos - mletý (Kopra)
50 ml Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Koriandr mletý
1 kávová lžička Kurkuma
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Olej z hořčičných semínek
1 kávová lžička Sůl
300 ml Voda pitná
2 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 789 kcal
Kilojoule 3 302kJ
12% Sacharidy 45 g
75% Tuky 56 g
10% Sodík 192 mg
50% Bílkoviny 28 g

Indické jehněčí s cizrnou postup přípravy receptu:

1

Oloupeme a nasekáme najemno dvě cibule. Smícháme je společně s nakrájenými zelenými chilli papričkami a polovinou lístků koriandru a mletým masem. Důkladně prohněteme a osolíme.

2

Na suché pánvi necháme pražit ½ červených chilli papriček, kmín a mletý koriandr. Celou směs nadrtíme a umístíme do misky. Ve větším hrnci necháme opražit cizrnu, kterou zalijeme půlkou šálku vody, přidáme kurkumu, garam masalu a špetku soli a vše uvedeme k bodu varu a vaříme.

3

V kastrůlku si rozpálíme olej. Na rozpáleném oleji následně lehce osmahneme bobkový list, nakrájenou zbylou cibuli a zázvor. Zalijeme směsí z hrnce, zbytkem vody, posypeme mletým kokosem a uvedeme k varu. Z mletého masa zhotovíme kuličky, které vložíme do kastrůlku, okořeníme a zalijeme máslem. Vše necháme vařit 15 minut. Maso vyjmeme, naservírujeme na talíře, zalijeme citronovou šťávou a ozdobené kari listy můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept