Recept

Jehněčí po indicku se špenátem

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 285 minut
Doba přípravy: 240 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49766

Ingredience

2 ks Bobkový list
2 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
1 kg Jehněčí kýta
6 polévková lžíce Jogurt bílý
4 ks Kardamom černý
50 ml Máslo čerstvé
2 ks Rajčata
2 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
100 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý
10 stroužek Česnek
1 kg Špenátový protlak mražený

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 556 kcal
Kilojoule 2 326kJ
8% Sacharidy 29 g
46% Tuky 34 g
21% Sodík 426 mg
70% Bílkoviny 39 g

Jehněčí po indicku se špenátem postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na marinádu smícháme jogurt, zázvor, sůl, chilli a česnek. Maso v marinádě důkladně vyválíme a necháme 4 hodiny bokem.

2

Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, skořici, cibuli a kardamom, dokud nezezlátnou. Následně přidáme jehněčí s marinádou. Občas zamícháme a smažíme, dokud maso nepustí veškerou vodu a není důkladně propečené.

3

Zalijeme dvěma hrníčky vody a přidáme nakrájená rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké. Nakrájíme špenát a povaříme jej ve vodě. Když je uvařený, necháme ho oschnout a zamícháme do směsi na pánvi.

4

Směs rozdělíme do 4 misek, ozdobíme stroužkem másla a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept