Jehněčí po indicku se špenátem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 285 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jehněčí po indicku se špenátem
Celkový čas: | 285 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 240 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49766 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
10 stroužek | Česnek |
2 kávová lžička | Chilli koření mleté |
3 ks | Cibule |
1 kg | Jehněčí kýta |
6 polévková lžíce | Jogurt bílý |
4 ks | Kardamom černý |
50 ml | Máslo čerstvé |
2 ks | Rajčata |
2 ks | Skořice celá |
1 kg | Špenátový protlak mražený |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 120,9mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 30g |
Vitamín A | 20g |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 14,3mg |
Vitamín E | 6,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 16,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Jehněčí kýta, Jogurt bílý, Rajčata, Skořice celá, Sůl, Voda pitná, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kardamom černý, Máslo čerstvé, Špenátový protlak mražený mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Jehněčí po indicku se špenátem postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme nečistot, opláchneme a nakrájíme na kostičky. Na marinádu smícháme jogurt, zázvor, sůl, chilli a česnek. Maso v marinádě důkladně vyválíme a necháme 4 hodiny bokem. |
2 | Na pánvi rozpustíme máslo a osmažíme na něm bobkový list, skořici, cibuli a kardamom, dokud nezezlátnou. Následně přidáme jehněčí s marinádou. Občas zamícháme a smažíme, dokud maso nepustí veškerou vodu a není důkladně propečené. |
3 | Zalijeme dvěma hrníčky vody a přidáme nakrájená rajčata. Pánev zakryjeme pokličkou a dusíme, dokud není maso měkké. Nakrájíme špenát a povaříme jej ve vodě. Když je uvařený, necháme ho oschnout a zamícháme do směsi na pánvi. |
4 | Směs rozdělíme do 4 misek, ozdobíme stroužkem másla a můžeme podávat. |