Mexický pikantní burritos - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 35 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mexický pikantní burritos
Celkový čas: | 35 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | vassova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (35%) |
ID receptu: | 49767 |
Kategorie: | Burgery, sendviče |
Ingredience
1 stroužek | Česnek |
1 ks | Chilli paprička |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Kari koření |
190 g | Kečup ostrý |
400 g | Kuřecí maso vařené |
30 ml | Olej olivový |
170 g | Omáčka k masu česneková |
250 g | Tortilla |
Obloha | |
---|---|
200 g | Avokádo |
2 stroužek | Česnek |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Citronová šťáva |
300 g | Fazole |
0,5 kávová lžička | Kari koření |
0,5 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Čedar |
2 dl | Zakysaná smetana |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 52,3mg |
Draslík | 411,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 610,8mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 10,8mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Kari koření, Tortilla, Avokádo, Česnek, Cibule, Citronová šťáva, Kari koření, Sůl, Sýr Čedar, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup ostrý, Kuřecí maso vařené, Olej olivový, Omáčka k masu česneková, Fazole mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Mexický pikantní burritos postup přípravy receptu:
1 | Cibule i česnek oloupeme, spolu s chilli papričkami nakrájíme na tenké plátky. Kuřecí prsa pokrájíme na slabé proužky, pikantní fazole scedíme a necháme okapat. |
2 | Ve velké pánvi rozpálíme olej, vložíme jednu nakrájenou cibuli, česnek a zprudka orestujeme. Přidáme rozkrájené maso, vmícháme česnekovou omáčku, připravené chilli papričky, nakonec ostrý kečup a přidáme kari koření. Všechny suroviny dobře promícháme, dusíme přibližně 20 minut, aby bylo maso dostatečně měkké. |
3 | Tortilly zahřejeme a opečeme v suché pánvi po dobu přibližně 30 sekund. |
4 | Příprava pasty guacamole: avokádo oloupeme, v misce rozmačkáme na kaši, přidáme oloupaný prolisovaný česnek, přisypeme sůl, pepř, podle chuti i vymačkanou citrónovou šťávu. Nakonec dochutíme kari kořením a všechny suroviny důkladně promícháme. Okapané fazole vsypeme do kastrůlku, zahřejeme a smícháme s připraveným masem. Tortilly rozložíme na pracovní plochu a každou potřeme pastou guacamola, lžící na ně položíme maso s fazolemi, přiložíme na tenké plátky pokrájenou cibuli, nahrubo nastrouhaný sýr a tortillu zabalíme do rolky. |
5 | Hotové rolky podle porci rozdělíme na talíře. Do malé mističky zvlášť dáme zakysanou smetanu a podáváme. |
Poznámka
Připravený burritos podáváme teplý. Do pasty guacamole můžeme přidat také koriandr.