Kotlety v indické marinádě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kotlety v indické marinádě
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49769 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 ks | Cibule |
5 ks | Hřebíček |
1 kg | Jehněčí kotlety |
100 ml | Jogurt bílý |
4 ks | Kardamom černý |
50 ml | Koriandr čerstvý |
50 g | Máslo čerstvé |
10 ml | Muškátový květ |
2 polévková lžíce | Pasta česneková |
1 polévková lžíce | Pasta zázvorová |
2 ks | Skořice celá |
1 kávová lžička | Sůl |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
5 g | Muškátový oříšek |
10 g | Pepř bílý celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 20g |
---|---|
Cholesterol | 122,4mg |
Draslík | 712,6mg |
Vláknina | 19g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,6mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Cibule, Hřebíček, Jehněčí kotlety, Jogurt bílý, Koriandr čerstvý, Muškátový květ, Skořice celá, Sůl, Chilli koření mleté, Muškátový oříšek, Pepř bílý celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kardamom černý, Máslo čerstvé, Pasta zázvorová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Kotlety v indické marinádě postup přípravy receptu:
1 | Smícháme jogurt, zázvorovou a česnekovou pastu, chilli a sůl. Kotlety zbavíme nečistot a necháme je 12 hodin marinovat v jogurtové směsi. |
2 | Marinované kotlety podusíme na mírném plameni, dokud nejsou měkké. Následně maso vyjmeme a odložíme bokem. |
3 | Na pánvi si rozehřejeme máslo a osmažíme na něm cibuli, dokud nezezlátne. Když je cibule dozlatova opečená, přidáme skořici, bobkový list, hřebíček, kardamom, muškátový oříšek a květ a vše následně osmahneme. |
4 | Kotlety umístíme na pánev, propečeme je, dokud nezezlátnou a zalijeme je vypečenou šťávou. Ozdobíme kuličkami pepře a lístky koriandru. Můžeme podávat. |