Recept

Indické jehněčí na šafránu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49770

Ingredience

6 ks Chilli paprička
3 ks Cibule
0,5 kg Jehněčí kýta
1 špetka Kmín římský
1 kávová lžička Koriandr mletý
0,3 l Mléko čerstvé polotučné
1 špetka Muškátový květ
1 špetka Muškátový oříšek
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
50 ml Tuk
1 ks Zázvor celý
3 stroužek Česnek
1 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 477 kcal
Kilojoule 1 995kJ
5% Sacharidy 17 g
44% Tuky 33 g
16% Sodík 315 mg
49% Bílkoviny 27 g

Indické jehněčí na šafránu postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme nečistot a i s kostí jej nakrájíme na malé kousíčky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři zpracujeme chilli, koriandr, zázvor, kmín a česnek.

2

Na rozehřátém tuku osmahneme cibuli, posypeme kořením z hmoždíře. Následně vložíme na pánev na kolečka nakrájená rajčata a důkladně osmahneme.

3

Maso vložíme do pánve, posypeme polovinou šafránu a smažíme 5 minut. Následně přidáme muškátový oříšek a muškátový květ. Vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Když je maso měkké, zalijeme mlékem, ve kterém je rozpuštěn zbytek šafránu. Dosolíme podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept