Indické jehněčí na šafránu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické jehněčí na šafránu
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49770 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
6 ks | Chilli paprička |
3 ks | Cibule |
0,5 kg | Jehněčí kýta |
1 špetka | Kmín římský |
1 kávová lžička | Koriandr mletý |
0,3 l | Mléko čerstvé polotučné |
1 špetka | Muškátový květ |
1 špetka | Muškátový oříšek |
4 ks | Rajčata |
1 kávová lžička | Šafrán |
1 kávová lžička | Sůl |
50 ml | Tuk |
1 ks | Zázvor celý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 94,4mg |
Draslík | 774,7mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 842,5mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 41,7mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli paprička, Cibule, Jehněčí kýta, Kmín římský, Koriandr mletý, Muškátový květ, Muškátový oříšek, Rajčata, Sůl, Tuk, Zázvor celý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko čerstvé polotučné, Šafrán mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické jehněčí na šafránu postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme nečistot a i s kostí jej nakrájíme na malé kousíčky. Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. V hmoždíři zpracujeme chilli, koriandr, zázvor, kmín a česnek. |
2 | Na rozehřátém tuku osmahneme cibuli, posypeme kořením z hmoždíře. Následně vložíme na pánev na kolečka nakrájená rajčata a důkladně osmahneme. |
3 | Maso vložíme do pánve, posypeme polovinou šafránu a smažíme 5 minut. Následně přidáme muškátový oříšek a muškátový květ. Vše podusíme pod pokličkou, dokud není maso měkké. Když je maso měkké, zalijeme mlékem, ve kterém je rozpuštěn zbytek šafránu. Dosolíme podle chuti. |