Naložené jehněčí po indicku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Naložené jehněčí po indicku
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49771 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 kg | Cibule |
3 polévková lžíce | Fenykl sladký - hlíza |
10 ks | Hřebíček |
3 kg | Jehněčí maso |
10 ks | Kardamom |
3 polévková lžíce | Kmín drcený |
3 polévková lžíce | Koriandr mletý |
0,5 kávová lžička | Muškátový oříšek |
75 ml | Ocet vinný |
50 ml | Olej z hořčičných semínek |
1 kávová lžička | Sůl |
0,3 kg | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 200,0mg |
Draslík | 922,4mg |
Vláknina | 28g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 22,9mg |
Vitamín E | 4,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Hřebíček, Kardamom, Kmín drcený, Koriandr mletý, Muškátový oříšek, Ocet vinný, Sůl, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Fenykl sladký - hlíza, Jehněčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Olej z hořčičných semínek nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Naložené jehněčí po indicku postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme tuku, nakrájíme jej na kostičky a necháme je opéct na pánvi na mírném plameni, dokud maso nepustí veškerou šťávou a nezměkne. |
2 | Dohromady semeleme česnek, cibuli, fenykl, hřebíček, chilli koření kardamom, kmín, koriandr, muškátový oříšek, zázvor a sůl. Meleme, dokud nám nevznikne hladká kašička. Na jiné pánvi tuto kašičku osmažíme na oleji, dokud se kaše nezbarví do hněda. |
3 | Kaši smícháme s kostičkami masa a osmahneme. Zalijeme polovinou množství octa a vše za stálého míchání vaříme okolo 5-ti minut. |
4 | Sejmeme z ohně, podlijeme zbylým octem a dáme do lednice vychladnout. |