Indické červené jehněčí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Indické červené jehněčí
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49773 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 ks | Bobkový list |
2 polévková lžíce | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
3 kávová lžička | Fenykl obecný |
1 kávová lžička | Garam masala |
1 kg | Jehněčí maso |
100 ml | Jogurt bílý |
1 kávová lžička | Kmín drcený |
2 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Voda pitná |
1 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 139,7mg |
Draslík | 168,7mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 337,4mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,1mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2g |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Bobkový list, Chilli koření mleté, Cibule, Fenykl obecný, Jogurt bílý, Kmín drcený, Koriandr čerstvý, Sůl, Voda pitná, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Garam masala, Jehněčí maso, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Indické červené jehněčí postup přípravy receptu:
1 | Maso zbavíme tuku, opláchneme je pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Cibuli si nakrájíme nadrobno a osmažíme ji na másle společně s kmínem a bobkovým listem. Následně přidáme nakrájené maso a ochutíme solí. Necháme smažit na středně silném ohni, dokud maso nezezlátne. |
2 | Když je maso zlatavé, zalijeme je trochou vody a uvedeme k varu. Ochutíme namletým fenyklem, zázvorem a chilli. Zakryjeme poklicí a podusíme, dokud není maso měkké. Poté maso zalijeme jogurtem a vaříme 5 minut. Vše dochutíme masalou, promícháme a ozdobíme lístky koriandru. Ihned podáváme. |
Poznámka
1