Jednoduchý recept

Dušené kuřecí maso marinované v borůvkách

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (26%)
ID receptu: 49774

Ingredience

100 g Borůvky
1 ks Cibule
0,5 kg Kuřecí prsa
100 g Maliny
3 polévková lžíce Máslo čerstvé
5 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
120 g Smetana 16% (pochoutková)
1 špetka Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 826 kcal
Kilojoule 3 455kJ
6% Sacharidy 21 g
77% Tuky 58 g
20% Sodík 409 mg
101% Bílkoviny 57 g

Dušené kuřecí maso marinované v borůvkách postup přípravy receptu:

1

Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky.

2

Borůvky i maliny pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku pod studenou vodou a necháme je okapat. Potom je v míse rozmačkáme, promícháme se smetanou, přidáme kousky masa a necháme alespoň 2 hodiny marinovat.

3

Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Do pánve přidáme směs masa a ovoce a dusíme pod pokličkou za občasného míchání, až maso zcela změkne. Na konci dušení směs opepříme, osolíme a zjemníme máslem.

Poznámka

Vhodnou přílohou je vařená rýže.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept