Dušené kuřecí maso marinované v borůvkách - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 45 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuřecí maso marinované v borůvkách
Celkový čas: | 45 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | urban.z |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (28%) |
ID receptu: | 49774 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Borůvky |
1 ks | Cibule |
0,5 kg | Kuřecí prsa |
100 g | Maliny |
3 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
5 polévková lžíce | Olej olivový |
1 špetka | Pepř černý mletý |
120 g | Smetana 16% (pochoutková) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 226,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 11g |
Vitamín A | 75,0mg |
Vitamín B6 | 2,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 24,7mg |
Vitamín E | 1,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 34,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Borůvky, Cibule, Maliny, Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kuřecí prsa, Máslo čerstvé, Olej olivový, Pepř černý mletý, Smetana 16% (pochoutková) mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Dušené kuřecí maso marinované v borůvkách postup přípravy receptu:
1 | Kuřecí prsa omyjeme, osušíme a nakrájíme na kousky. |
2 | Borůvky i maliny pečlivě přebereme, opláchneme v cedníku pod studenou vodou a necháme je okapat. Potom je v míse rozmačkáme, promícháme se smetanou, přidáme kousky masa a necháme alespoň 2 hodiny marinovat. |
3 | Cibuli oloupeme, nakrájíme ji nadrobno a orestujeme ve velké pánvi na rozpáleném oleji. Do pánve přidáme směs masa a ovoce a dusíme pod pokličkou za občasného míchání, až maso zcela změkne. Na konci dušení směs opepříme, osolíme a zjemníme máslem. |
Poznámka
Vhodnou přílohou je vařená rýže.