Recept

Vaishali jehněčí s rýží

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 80 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49775

Ingredience

4 ks Bobkový list
0,3 kostka Bujón hovězí
4 ks Cibule
1 polévková lžíce Garam masala
1 kg Jehněčí maso
1 hrst Kardamom
50 ml Mléko polotučné
50 ml Máslo čerstvé
0,5 kg Rýže Basmati
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Tuk
1 l Voda pitná
1 polévková lžíce Zázvor celý
16 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 577 kcal
Kilojoule 2 415kJ
9% Sacharidy 34 g
41% Tuky 31 g
12% Sodík 246 mg
41% Bílkoviny 23 g

Vaishali jehněčí s rýží postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme nečistot, opláchneme pod tekoucí vodou a nakrájíme na kostičky. Napustíme si do hrnce 1 litr vody, 2 cibule oloupeme a nakrájíme na kolečka. Maso s cibulí poté necháme asi 15 minut vařit v hrnci s polovinou stroužků česneku, bobkovým listem, 10 tobolkami kardamomu a solí.

2

Na pánvi necháme rozpustit máslo, zbylé cibule oloupeme a nakrájíme na kostičky. Cibuli přidáme na pánev a posypeme nastrouhaným zázvorem, masalou a pokrájeným zbylým česnekem. Smažíme, dokud se koření nezbarví do hněda.

3

Na pánev vložíme uvařené maso a podlijeme polovinou vývaru. Lehce osmahneme.

4

Očistíme a omyjeme rýži. Zbylý vývar smícháme s mlékem, přidáme bujón. Nádobu na pečení vytřeme tukem. Tuto nádobu vyložíme polovinou rýže, na kterou navrstvíme maso a pokryjeme druhou polovinou rýže. Směs v nádobě zalijeme mlékem a bujonem a dusíme v troubě asi 1 hodinu. Následně podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept