Recept

Jehněčí na královský způsob

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49776

Ingredience

1 kávová lžička Chilli koření mleté
3 ks Cibule
6 ks Hřebíček
1 kg Jehněčí maso
125 ml Jogurt bílý
5 ks Kardamom
80 g Mandle
25 ml Máslo čerstvé
50 ml Ořechová pasta
1 polévková lžíce Pasta zázvorová
1 polévková lžíce Pasta česneková
2 kávová lžička Pepř bílý
1 ks Skořice celá
1 kávová lžička Sůl
200 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
12% Sacharidy 44 g
48% Tuky 36 g
8% Sodík 153 mg
48% Bílkoviny 27 g

Jehněčí na královský způsob postup přípravy receptu:

1

Maso zbavíme nečistot a opláchneme pod tekoucí vodou. Mandle zbavíme slupek, rozkrojíme vejpůl a opražíme je suché na pánvi bez oleje.

2

Na jiné pánvi rozpálíme máslo a osmažíme na něm cibuli. Následně vložíme maso, ochutíme solí, zakryjeme poklicí a dusíme.

3

Když je maso skoro hotové, přidáme do pánve rozemleté kešu, zázvor, česnek a ostatní koření. Vše zalijeme jogurtem a důkladně promícháme.

4

Zalijeme trochou vody a necháme vařit. Když je maso hotové, ozdobíme jej praženými mandlemi a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept