Recept

Mleté jehněčí kotlety

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49777
Kategorie: Maso

Ingredience

3 ks Brambory
1 kávová lžička Chilli koření mleté
1 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
0,5 kg Jehněčí maso mleté
600 ml Jogurt bílý
10 g Koriandr mletý
2 polévková lžíce Máta
1 kávová lžička Pasta česneková
1 kávová lžička Pasta zázvorová
1 ks Salát hlávkový
2 kávová lžička Sůl
1 ks Vejce slepičí
5 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Olej rostlinný

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 424kJ
7% Sacharidy 24 g
53% Tuky 40 g
29% Sodík 576 mg
57% Bílkoviny 32 g

Mleté jehněčí kotlety postup přípravy receptu:

1

Jogurt vlijeme do mušelínu a pověsíme jej na 4 hodiny, dokud z jogurtu neodkape všechna voda.

2

Mleté maso smícháme se solí, vejcem, mletým koriandrem, chilli, garam masalou, česnekovou a zázvorovou pastou, nakrájenými zelenými paprikami (10 ks), jednou nakrájenou cibulí a lístky koriandru. Když je směs důkladně zpracována, odložíme ji na hodinu bokem. Následně ze směsi zpracujeme placky.

3

Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme masovou placku. Plech si vymažeme olejem a brambory s masem necháme péct okolo 30 minut při střední teplotě.

4

Odkapaný jogurt smícháme s nakrájenou cibulí, mátou, nakrájenou zelenou chilli a solí a vytvoříme hustou, hladkou kaši. Po lžičce této kaše umístíme na každý brambor, ozdobíme hlávkovým salátem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept