Mleté jehněčí kotlety - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mleté jehněčí kotlety
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | matousek |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 49777 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
3 ks | Brambory |
1 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Chilli paprička zelená |
2 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Garam masala |
0,5 kg | Jehněčí maso mleté |
600 ml | Jogurt bílý |
10 g | Koriandr mletý |
2 polévková lžíce | Máta |
1 kávová lžička | Pasta česneková |
1 kávová lžička | Pasta zázvorová |
1 ks | Salát hlávkový |
2 kávová lžička | Sůl |
1 ks | Vejce slepičí |
5 polévková lžíce | Koriandr čerstvý |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 23g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 7g |
Vitamín A | 845,8mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 28,1mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 6,1mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Chilli koření mleté, Cibule, Jehněčí maso mleté, Jogurt bílý, Koriandr mletý, Máta, Sůl, Vejce slepičí, Koriandr čerstvý, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chilli paprička zelená, Garam masala, Pasta zázvorová, Salát hlávkový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pasta česneková nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Mleté jehněčí kotlety postup přípravy receptu:
1 | Jogurt vlijeme do mušelínu a pověsíme jej na 4 hodiny, dokud z jogurtu neodkape všechna voda. |
2 | Mleté maso smícháme se solí, vejcem, mletým koriandrem, chilli, garam masalou, česnekovou a zázvorovou pastou, nakrájenými zelenými paprikami (10 ks), jednou nakrájenou cibulí a lístky koriandru. Když je směs důkladně zpracována, odložíme ji na hodinu bokem. Následně ze směsi zpracujeme placky. |
3 | Brambory zbavíme slupek a nakrájíme na kolečka. Na každé kolečko položíme masovou placku. Plech si vymažeme olejem a brambory s masem necháme péct okolo 30 minut při střední teplotě. |
4 | Odkapaný jogurt smícháme s nakrájenou cibulí, mátou, nakrájenou zelenou chilli a solí a vytvoříme hustou, hladkou kaši. Po lžičce této kaše umístíme na každý brambor, ozdobíme hlávkovým salátem a můžeme podávat. |