Recept

Jehněčí játra na grilu

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49779

Ingredience

2 kávová lžička Chilli koření mleté
2 ks Cibule
1 kávová lžička Garam masala
200 g Jogurt bílý
0,5 kg Játra jehněčí
1 kávová lžička Kmín mletý
5 polévková lžíce Máslo čerstvé
50 ml Máta
4 ks Paprika červená
1 polévková lžíce Pasta česneková
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
1 polévková lžíce Pasta zázvorová
150 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 538 kcal
Kilojoule 2 253kJ
6% Sacharidy 23 g
49% Tuky 37 g
18% Sodík 354 mg
55% Bílkoviny 31 g

Jehněčí játra na grilu postup přípravy receptu:

1

Játra zbavíme nečistot a nakrájíme na kousky. Našleháme si jogurt a smícháme jej s garam masalou, chilli, solí, zázvorovou a česnekovou pastou. Kousky jater v marinádě vyválíme a odložíme na 8 hodin bokem. Rajčata nakrájíme na takové kostky, které budeme moci napíchnout na špejli. Listy máty opláchneme pod tekoucí vodou.

2

Na špejli napíchneme vždy kus jater, rajče, mátu, kus jater, papriku, kus jater a mátu. Vše potřeme máslem a 10 minut opékáme na dřevěném uhlí. Sem tam špejli otočíme.

3

Rozehřejeme si smetanu a zalijeme ji zbytkem marinády. Vzniklou směsí polijeme špízy, posypeme mletým kmínem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept