Recept

Mleté jehněčí po indicku

  • Indie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 49780
Kategorie: Maso

Ingredience

4 stroužek Česnek
3 ks Chilli paprička zelená
2 ks Cibule
1 polévková lžíce Garam masala
0,3 kg Hrách
0,5 kg Jehněčí maso mleté
50 ml Koriandr čerstvý
1 kávová lžička Kurkuma
4 ks Rajčata
1 kávová lžička Sůl
0,5 polévková lžíce Tuk
200 ml Voda pitná
1 ks Zázvor celý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 646 kcal
Kilojoule 2 703kJ
14% Sacharidy 49 g
44% Tuky 33 g
14% Sodík 287 mg
67% Bílkoviny 38 g

Mleté jehněčí po indicku postup přípravy receptu:

1

Cibuli oloupeme a nadrobno nakrájíme. Osmažíme na troše tuku, dokud nezezlátne. Česnek oloupeme a utřeme. Přidáme jej k cibuli společně se všemi nakrájenými ingrediencemi (kromě hrachu, koriandru a rajčat). Celou směs náležitě osmažíme.

2

Do pánve vložíme nakrájená rajčata a mleté jehněčí, promícháme, osmahneme a přiklopíme pokličkou. Celou směs následně necháme dusit. Občas podléváme vodou.

3

Hrách opláchneme a necháme jej v 1 dl vody uvařit. Když je hrách hotový, vyklopíme jej na talíř a přidáme mleté jehněčí. Ozdobíme pokrájeným koriandrem a můžeme podávat.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept