Jednoduchý recept

Kynuté lívance s borůvkovým džemem

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (91%)
ID receptu: 49781

Ingredience

1 polévková lžíce Cukr krupice
10 g Droždí
4 polévková lžíce Džem borůvkový
0,5 l Mléko polotučné
35 g Mouka polohrubá
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 špetka Sůl
20 g Tvaroh tvrdý na strouhání
1 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

18% Kalorie 358 kcal
Kilojoule 1 496kJ
15% Sacharidy 53 g
11% Tuky 9 g
17% Sodík 337 mg
32% Bílkoviny 18 g

Kynuté lívance s borůvkovým džemem postup přípravy receptu:

1

V misce z půl šálku mléka, lžičky krupicového cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek.

2

Zbylé mléko ohřejeme, osolíme, přidáme do něj cukr a vejce, vše důkladně rozšleháme, pak přilijeme kvásek a přimícháme mouku. Těsto necháme na teplém místě kynout, až má dvojnásobný objem.

3

V pánvi rozehřejeme olej a pečeme na něm lívance.

4

Upečené lívance potřeme borůvkovým džemem, posypeme nastrouhaným tvarohem a teplé podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept