Kynuté lívance s borůvkovým džemem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 30 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kynuté lívance s borůvkovým džemem
Celkový čas: | 30 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | zeleny |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (100%) |
ID receptu: | 49781 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
1 polévková lžíce | Cukr krupice |
10 g | Droždí |
4 polévková lžíce | Džem borůvkový |
0,5 l | Mléko polotučné |
35 g | Mouka polohrubá |
2 polévková lžíce | Olej slunečnicový |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tvaroh tvrdý na strouhání |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 21g |
---|---|
Cholesterol | 147,7mg |
Draslík | 187,6mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Olej slunečnicový, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Džem borůvkový, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Tvaroh tvrdý na strouhání mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Kynuté lívance s borůvkovým džemem postup přípravy receptu:
1 | V misce z půl šálku mléka, lžičky krupicového cukru a rozdrobeného droždí uděláme kvásek. |
2 | Zbylé mléko ohřejeme, osolíme, přidáme do něj cukr a vejce, vše důkladně rozšleháme, pak přilijeme kvásek a přimícháme mouku. Těsto necháme na teplém místě kynout, až má dvojnásobný objem. |
3 | V pánvi rozehřejeme olej a pečeme na něm lívance. |
4 | Upečené lívance potřeme borůvkovým džemem, posypeme nastrouhaným tvarohem a teplé podáváme. |